سقف وافل در دسته ی سقف های بتنی قرار دارد که علاوه بر دارا بودن ظاهری شیک و زیبا،از نظر اقتصادی و فنّی نیز مزایای فراوانی داشته و زمان اجرای آن نیز نسبت به سایر سقف های مشابه کمتر می باشد؛به همین علّت نیز استفاده از سقف وافل رشد چشمگیری داشته و بسیار متداول شده است. در واقع سقف های وافل قابلیّت تطبیق بر روی انواع ساختمان ها با دهانه ها و کاربری های مختلف را داشته و به دلیل آسان بودن اجرای آن ها مورد استقبال مهندسان معماری و سازه قرار گرفته است. سقف های وافل بعد از مرحله ی قالب برداری دارای حفره های متناسب و منظّمی می شوند که می توان در این حفره ها ایده هایی از قبیل نورپردازی و تزئینات معماری را به اجرا در آورد. از جمله ویژگی های سقف های وافل که باعث محبوبیّت این نوع سقف در جامعه شده است،می توان به متناسب بودن آن ها با انواع ساختمان ها با کاربری های مختلف،قابل استفاده بودن آن ها برای دهانه های کوتاه و بلند به صورت همزمان،قابلیّت استفاده از آن ها هم به صورت تخت و هم به همراه تیرهای میانی،کمتر بودن حجم مصالح مصرفی و مورد نیاز در سقف وافل نسبت به سیستم های مشابه و ویژگی های دیگری مانند ضخامت،فاصله و عرض تیرچه ها که از نظر معماری بسیار مهم و قابل توجّه می باشند،اشاره کرد.
در حالت کلّی می توان گفت که سقف های وافل از زمان دیرین و گذشته مورد استفاده قرار می گرفته اند و پیشینه های آن ها بسیار طولانی می باشد،امّا سقف های وافل امروزه بسیار متفاوت تر از سقف های گذشته بوده و در واقع پیشرفت فراوانی کرده اند. بیشترین کاربرد سقف وافل در سازه هایی با دهانه های بلند است که استفاده از این سقف ها در این موارد،باعث کاهش بار مرده بر روی سازه شده و مقاومت و ماندگاری بیشتری نیز در سقف ساختمان ایجاد می کند. علاوه بر این موارد،استفاده از سقف های وافل مزایای دیگری از جمله قیمت مناسب تر نسبت به سقف های مشابه،ایجاد محیط ایمنی بیشتر برای کارگران ساختمان،نما و ظاهر زیبا و جذّاب،سبک تر و کم وزن بودن،کیفیّت اجرای بیشتر و استفاده از قالب های این سقف ها برای دفعات مکرّر نیز دارد.
اجرای سقف وافل قطعاً نیازمند تخصٌّص و دقّت نظر فراوان می باشد؛زیرا یکی از روش های اجرایی نوین محسوب شده و در صورت بی دقّتی در موارد فنّی و اجرایی می تواند به ضررهای اقتصادی و حادثه منجر شود. اجرای سقف وافل دارای مراحل و روش هایی می باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم:
در اجرای سقف های وافل بعد از سفت شدن بتن های ریخته شده و رسیدن بتن ها به مقاومت نهایی،قالب های استفاده شده در طرح باز می شوند و بعد از پاکسازی و تمیز شدن در محل ها و طرح های دیگری مورد استفاده قرار می گیرند.
در حالت کلّی می توان گفت که نحوه ی اجرای سقف وافل بسیار سریع تر و ساده تر از سقف های مشابه دیگر بوده و در زیرسازی آن ابزار معمولی قالب بندی در اجرای سقف استفاده شده و اجرای آن به تجهیزات خاصّی نیاز ندارد. البتّه این نکته نیز نباید فراموش شود که استفاده از نیروی کار و پیمانکار با تجربه و ماهر در اجرای سقف های وافل باعث بالا رفتن کیفیّت کار شده و منجر به زیباتر شدن نتیجه ی نهایی کار می شود.
4 Comments
سلام یه سوال داشتم، من یک مغازه با سقف ۶متری دارم می خواستم سقفش را دقیقا مثل همین عکس هایی که گذاشتین کنم باید حتما با بتن کار شود؟
با سلام و درود. بله. قالب های وافل متناسب با ابعاد سقف چیده میشوند و به صورت درجا بتن ریزی میشود. لطفاً برای دریافت اطلاعات و توضیحات بیشتر با شماره ۴۱۳۸۵-۰۲۱ تماس بگیرید.
سلام و درود
آیا سقف وافل در ساختمان به همین شکل باقی می ماند ؟
تشکر
با سلام و درود. یکی از مزایای سقف وافل قابلیت نمایان ماندن سقف است و میتواند بدون سقف کاذب اجرا شود.