داکتهای تاسیساتی
پس از جانمایی اصولی و اقتصادی داکتهای تاسیساتی در پلان هر پروژه، بعد از اجرای سفتکاری بصورت فضاهای توخالی باقی می مانند و در محل های تعیین شده، از مبدا(موتورخانه - کنتور) تا مقصد(خروجی های طبقات و بام) جاگذاری می شوند. به عبارتی این فضاها جهت جمع کردن انواع لوله های تاسیساتی(آبرسانی،آتشنشانی،فاضلاب،تهویه) و یا سیم و کابلها(برق،شبکه،فیبر نوری، تلفن)، بصورت منظم و هدایت آنها به مسیری مشخص جانمایی و اجرا می شوند. در صورتیکه انشعابات تاسیسات مکانیکی و اتصالات تاسیسات الکتریکی از طریق یک داکت عبور کند، ایجاد پارتیشن بین دو قسمت جهت جلوگیری از انفجار حاصل از برخورد لوله های نشت کرده و کابل های آسیب دیده، ضوروری می باشد.
تعمیر و نگهداری و بازدید و کنترل باز و بسته بودن انشعابات لوله و اتصالات درون داکت، توسط دریچه هایی که در هر طبقه بصورت جداگانه قرار دارد، صورت می پذیرد.
جانمایی در پلان
فضاهای سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه با توجه به نوع عملکرد آنها، نیازمند دسترسی مناسب به تاسیسات بوده که مهندسان معمار با در نظرگیری صرفه های اقتصادی و ایجاد کمترین حالت طول مورد نیاز برای لوله های تاسیساتی، در کنار سایر اصول جانمایی، فضاهای نامبرده را تا حد امکان نزدیک به هم و همجوار با هم طراحی می کنند تا در صورت امکان با یک داکت انشعابات مورد نیاز فضاها تامین گردد.
هندسه کانال ها
در کانال های با سطح مقطع گرد به نسبت مقاطع مربع مستطیلی، افت فشار و سر و صدا پایین تر و هوادهی یا سرعت بیشتری صورت می پذیرد و بطور کلی بازدهی بالاتری دارند اما کانل های 4 گوش بدلیل قرارگیری بهتر در محیط از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.
عایق کاری کانال ها
در جهت عملکرد و برودت حداکثری بدون هدر رفت و پرتی انرژی، اتصال و عایق کاری کانال های تاسیساتی اهمیت بسیار زیادی دارد که می بایست مورد توجه قرار گیرد.
مشاوره، طراحی و اجرای تاسیسات الکتریکال و مکانیکال: 02141385