در ساختمان سازی با توجه به ضوابط شهرداری باید به این نکته توجه داشت که حریم معابر هنگام ساخت رعایت شود و سازنده باعث سد معبر نشده و حریم معابر را هنگام ساخت رعایت کند تا اگر در طی سالیان، پیشروی و پسروی سازه رخ بدهد حریم معابر حفظ شود. در ضوابط شهرداری با توجه به نوع محل و خیابانی که در آن ساخت و ساز انجام میگیرد متفاوت است برای مثال در مورد بر خیابانهای ۲۰ الی ۳۵ متر ۵ متر ، در بر خیابانهای ۳۵ الی ۴۵ متر حداکثر بین ۱۰ تا ۱۵ متر و در بر خیابانهای بیشتر از ۴۵ متر بیش از ۲۵ الی ۳۰ متر مقادیر حریم معابر تعریف شده است.سازنده موظف به رعایت این ضوابط شهرداری بوده و باید تمام نکات را در هنگام ساخت در نظر بگیرد. عدم رعایت حریم استاندارد نه تنها باعث صدمه زدن به محیط پیرامون خواهد شد بلکه خود سازه نیز در معرض خطرات مشخصی قرار خواهد داشت. حریمهایی که استفاده کنندگان از ساختمان و زمینهای خارج از حریم ملزم به رعایت آن هستند مانند حریم فضای سبز، حریم معابر درجه ۱ و ۲ و حریم رودخانه و لوله گاز، حریم دریا و مسیلها و تالابها و حریم فرودگاه و خطوط تصفیه فاضلاب و … است. در مواردی مانند رعایت حریم رودخانه و دریا احتمال آسیب یکباره به کل سازه وجود دارد و البته در طی زمان نیز نشست زمین به سازه آسیب میزند و در مورد خطوط تصفیه فاضلاب نیز موارد بهداشتی در طولانی مدت میتواند تاثیراتی مخربی داشته باشد.
8 Comments
سلام
وقتی معابر جایی برای کار نداشته ساخت و ساز چطور انجام شود؟
بر اساس عرض گذر، نوع گذر و موقعیت ملک شرایط مختلفی وجود دارد. کروکی ملک، مشخصات بنا و عرض گذرهای مجاور ملک را ارسال نمایید تا پاسخ دقیق ارسال گردد.
سلام برای خیابان های ۱۲ متر و پایینتر حریم معابر چقدر است؟
عرض حریم معابر معادل عرض مصوب طرح تفصیلی برای خیابان است و حداقل عرض آنها نباید کمتر از ۴ متر باشد.
سلام یه سوال داشتم این این معابر جزو زمین مالک به حساب میاد؟ یعنی وقتی شهرداری دستور پیشروی یا پسروی میده به جاش به مالک پول یا امکاناتی میده؟ خیلی ممنون
در توضیحات بر و کف دستور نقشه نوشته میشود: 《رعایت عرض گذر مقدم بر ابعاد ملک است.》 و متناسب با مساحت اصلاحی، شهرداری به مالکی که درخواست پروانه دارد، تراکم ساختمانی میدهد و یا از مبلغ عوارض صدور پروانه میکاهد.
سلام این اطلاعات آپدیت هستند؟ مثال در مورد بر خیابانهای ۲۰ الی ۳۵ متر ۵ متر
ملاک رعایت حریم در شهرها، ضوابط طرح تفصیلی هر شهر است.