در مقاله های قبل در خصوص ویروس کرونا و بحران در محل کار صحبت کردیم هم اکنون قصد داریم شما را با ادامه رعایت اصول بهداشتی در محل کار آشنا کنیم.
کارفرمایان باید به طور جدی درباره بحران ویروس کرونا در محل کار فکر کنند
احتمال دارد برای بررسی پروژه های خود نیاز داشته باشید جلساتی را در محل کارتان برگزار کنید چه اقداماتی باید انجام دهید؟
از آنجا که این بیماری دوران کمون دارد ممکن است بعضی از افراد شرکت کننده در جلسه دچار ویروس کرونا شوند و این بیماری را با خود وارد جلسه کنند و افراد زیادی را آلوده به این ویروس کنند.
ویروس کرونا برای بعضی از افراد خود را به صورت یک بیماری خفیف نشان می دهد و برای بعضی از افراد بسیار کشنده است و آمارها نشان می دهد از هر ۵ نفری که آلوده به ویروس کرونا شده اند ۱ نفر نیاز به مراجعه به بیمارستان را در خود احساس کرده است.
آدرس: تهران، بزرگراه رسالت، غرب به شرق، بعد از پل سیدخندان پلاک ۱۳۱۴
چه راهکارهایی را باید برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در جلسه به کار بگیریم؟
توصیه های افرادی متخصص را در خصوص ویروس کرونا جدی بگیرید.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا یک برنامه مناسب تهیه کنید و مطابق با آن جلسه را برگزار کنید.
توجه داشته باشید که آیا باید حتما یک جلسه رو در رو داشته باشید یا می توان از طریق کنفرانس های تلفنی یا آنلاین برنامه ها را پیگیری کرد؟
آیا می توان جلسه را به گونه ای برگزار کرد که افراد کمتری در آن شرکت کنند؟
قبل از برگزاری جلسه وسیله های بهداشتی مانند ماسک، دستکش، دستمال کاغذی و مواد ضد عفونی کننده دست را تهیه کنید و بر روی میز قرار دهید تا افراد از آن استفاده کنند.
اگر فردی در محل کار علائم ویروس کرونا را داشت باید چه اقداماتی انجام دهیم؟
حتما سلامت افراد را قبل از برگزاری جلسه چک کنید و در صورتی که هر یک از اعضای شرکت کننده در جلسه احساس ناخوشی داشت مانع از شرکت او در جلسه شوید.
از کارکنان و کارفرماها بخواهید تمامی اطلاعات مربوط به خود مانند شماره تلفن همراه، شماره تلفن منزل، آدرس منزل و ایمیل خود را در اختیار شما قرار دهد تا در صورتی که علائم بیماری ویروس کرونا را در آنها مشاهده کردید با مقامات بهداشتی تماس بگیرید. در این بین ممکن است بعضی از افراد مخالف این کار باشند در این صورت از شرکت آنها در جلسه ممانعت به عمل بیاورید.
در صورتی که یکی از افراد حاضر در محل کار علائم ویروس کرونا را داشت باید برای او یک اتاق خاص را تهیه کنید و به طور کامل آنجا را ایزوله کنید.
برنامه خاصی را برای انتقال فرد به مرکز درمانی در نظر بگیرید.
بعد از انتقال فرد به مرکز بهداشتی از او تست ویروس کرونا می گیرند و اگر جواب مثبت بود برای او استراحت در منزل را پیشنهاد می دهند و در صورتی که جواب منفی بود فرد می تواند به محل کار خود بازگردد و فعالیت های خود را از سر بگیرد.
نکته: سعی کنید در طول جلسه حتما از اقداماتی که کارفرماها در برابر مقابله با ویروس کرونا انجام داده اند گزارش های کتبی و شفاهی تهیه کنید.
سعی کنید حس اعتماد به نفس را در خود بالا ببرید به گونه ای که حتی اگر نتوانید دست بدهید بدون لمس دست احساس صمیمیت و اطمینان را در طرف مقابل ایجاد کنید.
افراد حاضر در جلسه را تشویق کنید برای مقابله با ویروس کرونا به طور مداوم دست های خود را با الکل ضدعفونی کنند.
قبل از شروع جلسه از افراد بخواهید در هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان خود را با آستین بگیرند یا از دستمال کاغذی که بر روی میز قرار داده اید استفاده کنند و پس از استفاده آن را در سطل زباله بیندازند.
شماره تماس مراکز بهداشتی را در معرض دید قرار دهید تا افراد حاضر در محل کار بتوانند در صورت نیاز با این مراکز تماس بگیرند و اطلاعات لازم را دریافت کنند.
موادی که برای ضدعفونی کردن دست تهیه کرده اید را حتما در معرض دید قرار دهید.
صندلی ها را به گونه ای قرار دهید که افراد حداقل یک متر از هم فاصله داشته باشند.
سعی کنید حتما پنجره ها را باز بگذارید تا هوای آزاد در جریان باشد و نقش تهویه را داشته باشد.
اگر شما یا یکی از کارکنان شما سفر داشته است سعی کنید به مدت دو هفته در ایزوله قرار بگیرید.
از افراد حاضر در جلسه به دلیل رعایت نکات بهداشتی تشکر کنید.
بعد از جلسه در محل کار چه اقداماتی باید انجام دهید؟
تمام اطلاعات افرادی که در جلسه حاضر شده اند را به مدت یک ماه نزد خود نگه دارید. در طول این مدت ممکن است یکی از افراد حاضر در جلسه به ویروس کرونا آلوده شده باشد در این صورت به راحتی می توانید اطلاعات لازم را در اختیار مقامات بهداشتی قرار دهید.
ممکن است یکی از افراد حاضر در جلسه به ویروس کرونا آلوده شده باشد در این صورت به تمام افرادی که در آن جلسه شرکت کرده بودند توصیه می شود که ۱۴ روز در قرنطینه باشند و به طور مداوم هر روز دوبار دمای بدن خود را اندازه بگیرند و در صورتی که علائم خاصی نداشتند فعالیت های سابق خود را از سر بگیرند.
اگر افراد آلوده به ویروس کرونا بیماری را با تب پایین یا سرفه هایی بسیار خفیف تجربه کنند هم باید در خانه بمانند و قرنطینه شوند. به هیچ وجه نباید با اعضای خانواده کمتر از ۱ متر فاصله داشته باشند و باید حتما از آنها فاصله بگیرند. افراد باید با مراکز بهداشتی تماس بگیرند و جزئیات علائم خود را به آنها اطلاع دهند.