اجرای وال پست برای یکپارچه سازی دیوارها
اجرای والپست برای یکپارچه سازی دیوارهای پروژه تهرانسر و استفاده از بلوک های سبک با مقاومت بالا در برابر نیروهای جانبی، و بَست های فلزی و میلگرد های بستر بعنوان مکمل مقاوم سازی، در راستای ایجاد عملکرد مطلوب سازه ای ساختمان در برابر حوادث غیر مترقبه همچون زلزله، صورت گرفت.
برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله کلیه بخش های ساختمان و بار های زنده، مرده و جانبی می بایست توسط مهندس محاسب در نظر گرفته شده که یک از مهمترین بخش ها، مقاوم سازی دیوارها می باشد.
مقاوم سازی دیوار با وال پست
وال پستها در اصل کلافهایی غیر سازهای هستند که جزو اعضای میانقاب ساختمان بهحساب میآیند. کلافهای وال پست که میتوانند بهصورت های مختلفی اجرا شوند، وظیفه نگهدارندگی از دیوار و اتصال تیغههای بیرونی به بدنه و قاب ساختمان را به عهده دارند. این اتصال به بدنه باعث میشود تا تیغهها در برابر عوامل بیرونی مانند باد، طوفان و زلزله، نیروی وارده را به بدنه یا همان اسکلت ساختمان منتقل کنند و خودشان که مقاومت کمتری دارند، آسیب نبینند.
استفاده از بست های فلزی و میلگرد های بستر بعنوان مکمل مقاومسازی دیوار
یکی از روش های مقاوم سازی در بلوک های سیمانی معمولی استفاده از میلگردهای بستر بوده که در تولید آنها به جهت مقاومت در برابر رطوبت و زنگ زدگی، از روکش گالوانیزه استفاده می شود. این میلگردها به شکل نردبانی و یا خرپایی می باشد و به دو صورت افقی و یا عمودی در سازه بکار گرفته شده و طول آنها معمولا 3 متر و عرض آنها 5.5 ، 11 و 15 می باشد.
در دیوارهای ساخته شده با بلوک های سبک، برای اتصال دیوارها به ستون، دیوار به سقف و بلوک های یک دیوار، بجای استفاده از میلگرد برای مهار دیوار، از بست های فلزی استفاده می شود. این قطعه با جوش یا پرچ به ستون های فلزی در هر 75 سانتیمتر از کف تا سقف طبقه در بین درزهای بلوک اجرا می شود.
وال پست تکنیکی سودمند در ساخت و ساز است که با یکپارچه سازی و تقویت دیوارها، مزایای متعددی از جمله افزایش استحکام، کاهش هزینه و زیبایی را به ارمغان میآورد. با انتخاب نوع مناسب وال پست، اجرای دقیق و رعایت نکات ایمنی، میتوان از مزایای این روش در ساخت و ساز بهره برد.
مشاوره و طراحی سازه - مهندسین مشاور پویش: 09123809718