در بالای پروانه ساختمانی با تبعیت از ضوابط شهرداری، عنوانی تحت مهلت اتمام عملیات ساختمانی درج شده است. این به این معنی است که کار ساخت و ساز ساختمان شما، پیش از رسیدن به مهلت تعیین شده باید به اتمام برسد. در مصوبه سال ۱۳۸۴ با در نظر گرفتن تعداد طبقات، این مهلت بین ۳۰ تا ۴۸ ما اعلام میشد ولی در مصوبه ۱۳۹۷ موارد دیگری نیز در تعیین این مهلت دخیل شدهاند؛ مواردی از قبیل زیر بنای کل ساختمان و تعداد مراحل پرونده!
لازم به ذکر است که طبق ضوابط شهرداری، شهردار تهران بدون اخذ هرگونه عوارض مجاز به افزایش یک ساله این مدت زمان میباشد.
حال اگر به هر دلیلی اعم از مواجهه شدن با کمبود بودجه، دیر شروع کردن عملیات ساختمانی، عدم آمادگی نیروی کار و … موفق به اتمام ساختمان خود در مهلت مقرر نشده اید، ضوابط شهرداری حاکی از آن است که باید برای تمدید پروانه ساخت اقدام نمایید.
پس باید کار را طبق مهلت مقرر پیش برد و طبق ضوابط شهرداری اگر به هر دلیلی این اتفاق نیفتد، صدور پروانه جدید برای هر عملیاتی فقط در گرو دریافت مهلت دوباره از سازمان مسکن و شهرسازی است.
برای اطلاع از عوارض نیز توجه به این نکته ضروری است که در تبصره ۲ ماده ۲۹ قانون نوسازی و عمران شهری مصوب سال ۱۳۴۷ آمده است: “در پروانه های ساختمانی که از طرف شهرداری ها صادر می شود باید حداکثر مدتی که برای پایان یافتن ساختمان ضروری است، قید گردد و کسانی که در میدان ها و معابر اصلی شهر اقدام به ساختمان می کنند باید ظرف مدت مقرر در پروانه ها ساختمان خود را به اتمام برسانند و در صورتی که تا دو سال بعد از مدتی که برای اتمام بنا در پروانه قید شده باز هم ناتمام بگذارند، عوارض مقرر در این قانون به دو برابر افزایش یافته و از آن به بعد نیز اگر ساختمان همچنان ناتمام باقی بماند برای هر دو سالی که بگذرد عوارض به دو برابر ماخذ دو سال قبل افزایش خواهد یافت تا به ۴ درصد بالغ گردد.”
http://ariankavosh.com/
https://www.yasa.co/
http://tka-eng.com/