ضوابط شهرداری برای ترسیم نقشه ساختمان
زمانی که افراد تصمیم به احداث بنا می گیرند باید برای تشکیل پرونده ساختمانی به دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری مراجعه کرده و برای دستور صدور نقشه ساختمان اقدام می کنند. دستور نقشه ساختمان به وسیله شهرداری در چند برگ صادر شده و از طریق دفتر خدمات الکترونیک به مالک تحویل داده می شود. مالک ساختمان این اجازه را دارد که براساس طرح تفصیلی و ضوابط شهرداری درخواست طراحی نمایند.
مرحله اول : تشکیل پرونده
کارشناس تشکیل پرونده، وظیفه دارد، بعد از بررسی و تائید درستی مدارک و تطبیق آنها، درخواست فرد متقاضی را در سیستم ثبت کند و رسید آن را که شامل شماره پرونده، تاریخ ثبت، نام بازدیدکننده و زمان بازدید است، تحویل متقاضی نماید.
مرحله دوم : بازدید
کارشناس بازدید، وظیفه دارد، در زمان اعلامشده ازملک موردنظر، بازدید به عمل آورد و گزارشی را در سیستم ثبت نماید. لطفاً در زمان مقرر، شرایط موردنیاز را برای بازدید ازملک، فراهم آورید. در غیر این صورت، مسئولیت تأخیر در پروسه بررسی پرونده و هزینه های مربوط به آن، بر عهده شما خواهد بود.
مرحله سوم : طرح تفصیلی و بر و کف
مسئول مرتبط، نظریه طرح تفصیلی و بر و کف ملک را بهصورت سیستمی از شهرداری منطقه اخذ مینماید و پرونده الکترونیک به مرحله صدور دستور نقشه، ارسال میگردد. مسئول دفتر خدمات الکترونیک شهرداری، موظف به پیگیری نحوه پیشرفت پرونده از شهرداری منطقه است.
مرحله چهارم : صدور دستور نقشه ساختمان
پس از تأیید مسئول بخش مربوطه، دستور نقشه ساختمان در دفتر خدمات الکترونیک شهر، چاپ و تحویل شخص درخواستکننده میگردد.
در زمان اخذ دستور نقشه توجه داشته باشید که مربوط به ملک موردنظر شما باشد و اطلاعات آن اختلافی با مشخصات اصلی ملک نداشته باشد.
با توجه به مواردی که در بالا ذکر کردیم اخذ دستور نقشه ساختمان به عنوان یکی از مهم ترین مراحل پیش ساخت به شمار می رود. این موضوع باعث می شود که ابهامات موجود در رابطه با وضعیت فعلی ملک از بین رفته و با توجه به مواردی که در دستور نقشه نوشته شده است طراحی ساختمان انجام می گیرد.
– در تهیه نقشه شهرداری کلیه اتاق های قابل سکونت باید دارای نور مستقیم کافی و هوای آزاد بوده و سطح هر اتاق مسکونی دست کم ۷.۵ مترمربع باشد، مشروط بر این که حجم اتاق در هیچ حال کمتر از ۲۲.۵ مترمکعب نباشد
– مطابق ضوابط شهرداری سطح پنجره های هر اتاق مسکونی باید دست کم مساوی یک هشتم سطح آن باشد.
– در تهیه نقشه شهرداری ارتفاع اشکوب اول از کف تا زیر سقف دست کم سه متر بوده و ارتفاع اشکوب¬های دیگر از کف تا زیر سقف نباید از ۲.۸ متر کمتر باشد.
تبصره – ارتفاع گاراژ شامل این ماده نخواهد بود.
– قسمت های مسکونی ساختمان و زیرزمین باید به طور کلی در مقابل رطوبت عایقکاری شده باشند.
– گرمابه و سرویس بهداشتی در داخل ساختمان باید مستقیماً از خارج نور و هوا گرفته و از لحاظ وسائل بهداشت از قبیل سیفون و هواکش کامل باشد به علاوه هواکش هر سرویس بهداشتی یا هواکش گرمابه باید هرکدام مستقل باشد.
– مطابق ضوابط شهرداری حداقل ابعاد سرویس بهداشتی و گرمابه و دوش به طریق زیر خواهد بود.
الف- سطح سرویس بهداشتی ۱.۲۰ × ۱ متر ارتفاع ۲.۳ متر.
ب- سطح گرمابه ۱.۵× ۲ متر ارتفاع ۲.۳۰ متر.
ج- سطح دوش ۱.۲ × ۱ متر ارتفاع ۲.۳۰ متر.