تاسیسات برقی

خدمات پویش

متخصصان و طراحان ما در بخش تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی همواره تلاش می‌کنند تا ضمن هماهنگی کامل با سایر کارشناسان در بخش سازه و معماری در کلیه مراحل فوق، طرحی بهینه و قابل اجرا ارائه دهند.

۱- سیستم اعلام حریق

پیشنهاد گروه پویش برای سیستم اعلام حریق در برق ساختمان مجموعه ای از قطعات الکترونیکی است که در اماکن مسکونی، صنعتی، تجاری و ..... به کار می رود، وظیفه این سیستم اعلام به موقع حریق به منظور واکنش در زمان موثر جهت اطفاع حریق و فرار از ساختمان است که در نتیجه آن از بروز خسارات سنگین مالی و جانی به ساکنین ساختمان ممانعت می کند.

 

سیستم اعلام حریق

 

سیستم اعلام حریق در برق ساختمان دارای استانداردهایی است که معتبرترین آن VDS است. سیستم های اعلام حریق انواع مختلفی دارند که به سه دسته متعارف، آدرس پذیر و بدون سیم یا وایرلس تقسیم می شوند. ناگفته نماند که این سیستم ها خود به دو دسته اتوماتیک و دستی تقسیم می شوند. ناگفته نماند که مکانیزم های تشخیص در سیستم های آدرس پذیر و متعارف به یک شکل بوده و بوسیله حرارت، دود و شعله تشخیص داده می شود.

۲- سیستم ارتینگ

نظر گروه پویش درباره سیستم ارتیینگ در ادامه بحث برق ساختمان این چنین است. باید بگوییم صنعت برق به عنوان زیر بنایی ترین صنعت در تمام دنیا به حساب می آید. گرچه نیروی الکتریسته یکی از یزرگترین اکتشافات بشر محسوب می شود. الکتریسیته عامل چرخیدن چرخ صنعت و پیشرفت بشریت است. اما پر واضح است که این نیروی عظیم و دستاورد بزرگ بشریت به شکل بالفعل یک خطر محسوب می شود.

برای جلوگیری از این خطر بالفعل تدابیری اندیشیده شده است. سیستم ارتینگ در برق ساختمان با هدف محافظت از تجهیزات، انسان ها و حیوانات در هنگام بروز خطا در سیستم می باشد. اعمال حساسیت در این سیستم احتمال بروز برق گرفتگی را کاهش خواهد داد.

۳- سیستم صاعقه گیر

وجود سیستم صاعقه گیر در برق ساختمان های بلند به منظور حفاظت از جان انسان ها به کار می رود. همان طور که می دانیم این سیستم را برای کنترل این پدیده طبیعی به کار می برند. برای صرفه جویی در هزینه های برق ساختمان می توانیم هنگام ساخت از سیستم های خود سازه استفاده کنیم که این مستلزم مشورت با مهندسین برق است.

 

سیستم صاعقه گیر

 

۴- سیستم همبندی

 سیستم همبندی در برق ساختمان برای جلوگیری از پدیده گالوانیک و عدم برق گرفتگی که براثر اختلاف پتانسیل ایجاد می شود. در سیستم همبندی تمامی قسمت های ساختمان با سیم مسی به هم وصل شده و به زمین متصل می شود. سیستم صاعقه گیر و سیستم ارتینگ در برق ساختمان باید به سیستم همبند متصل شوند.

۵- نورپردازی ساختمان

 گروه پویش با نظر به اینکه نور پردازی یک پدیده مهم در ساختمان است می گوید: نور پردازی در برق ساختمان یک پدیده ی بسیار مهم محسوب می شود. همان قدر که زیبایی و جلوه ساختمان در روز مهم است زیبایی آن در شب نیز از درجه ی اهمیت برخوردار است. البته نور پردازی در ساختمان ها اصول و قواعد خاص خود را دارند که در صورت عدم رعایت استاندارد ها تبدیل به آلودگی نوری می شوند.

با حضور تکنولوژی در صنعت نور پردازی خارج از ساختمان ها تحول بزرگی به حساب می آید. نور پردازی در برق ساختمان منوط به نمای بیرونی نیست بلکه در نمای داخلی ساختمان نقش ویژه ای دارد.

 

نورپردازی ساختمان

۶- سیستم آنتن مرکزی

در ادامه به  اختصار به موارد دیگر مانند سیستم آنتن مرکزی در برق ساختمان می پردازیم که این سیستم با توجه به واحد های ساختمان طراحی می کنند. یکی دیگر از سیستم های موثر در برق ساختمان سیستم جدید ماهواره ای LMC این سیستم تا 24 واحد ماکسیمم تقسیم می شود. برای بیش از 24 واحد باید یک گروه اضافه کنیم.

 

سیستم آنتن مرکزی

 

۷- سیستم آیفون تصویری شماره گیر

سیستم آیفون تصویری شماره گیر در برق ساختمان که در سال های اخیر استفاده می شود به این ترتیب که اگر تعداد واحد ها بیشتر شد این سیستم در امر زیبا سازی نیز دخالت دارد.

۸- سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)

نقش سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) این سیستم که به سیستم اتوماسیون نیز معروف است از طریق اجزای خود کنترل قسمت های مختلف ساختمان از جمله ورودی و خروجی های ساختمان را برعهده دارد. وجود سیستم هوشمند سازی  برق ساختمان ممکن است در ابتدا بسیار پر هزینه باشد اما در ادامه می تواند با کنترل وضعیت ساختمان در هزینه ها صرفه جویی کند. گروه پویش در این مقاله کوتاه قصد دارد که شما را با اهمیت تاسیسات در برق ساختمان آشنا کند.

راهنمای روش محاسبه داکت اسپليت

براي محاسبه ظرفيت و قدرت داکت اسپليت از روش هاي زير مي‌توان استفاده کرد.

 

ابتدا براي اتاق‌هاي مربع و مستطيل و همچنين اتاق‌هاي مثلثي شکل، مساحت آنها را بدست مي‌آوريم و اگر تعداد نفرات در اتاق بيش از دو نفر باشند، به ازاي هر نفر 200BTU اضافه مي‌کنيم.

 * ظرفيت سرمايش و گرمايش در مناطق معتدل و نيمه گرمسيري ( تا 43 درجه سانتيگراد ) براي هر مترمکعب به طور ميانگين 200BTU تا 300BTU است.

- به عنوان مثال ظرفيت يک اتاق به طول 10 متر، عرض 3 متر با ارتفاع 3 متر به صورت زیر به دست می‌آید:

 

مساحت اتاق:                     3x10=30 m2                

حجم اتاق:                         30x3=900m3

ظرفیت:                   900x300=27000BTU    

 

* ظرفيت سرمايش و گرمايش در مناطق گرمسيري و فوق گرمسيري ( بيش از 43 درجه سانتيگراد ) براي هر متر مکعب به طور ميانگين 300BTU تا 400BTU است.

- به عنوان مثال ظرفيت يک اتاق به طول 10 متر، عرض 3 متر با ارتفاع 3 متر به صورت زیر به دست می‌آید:

 

مساحت اتاق:           3x10=30 m2               

حجم اتاق:               30x3=900m3

ظرفیت:            900x400=36000B  

 

 

اينورتر چيست؟

اينورتر يک دستگاه الکتريکي است که مي‌تواند جريان مستقيم (DC) را به جريان متناوب (AC) تبديل کند. با استفاده از ترانسفورماتورها ، سوئيچ‌ها و مدارات کنترل، AC تبديل شده مي‌تواند هر مقدار ولتاژي و فرکانسي داشته باشد. اينورترهاي استاتيک قطعات متحرک ندارند و در رنج وسيعي از کاربردها استفاده مي‌شوند. از منابع تغذيه سوئيچينگ در کامپيوترها تا کاربردهاي جريان مستقيم ولتاژ بالاي تاسيسات الکتريکي براي انتقال عمده توان اینورترها کاربرد دارند. اينورترها معمولا براي تغذيه توان AC از منبع DC استفاده مي‌شوند، مثل پنل خورشيدي يا باتري‌ها. اينورترهاي الکتريکي اسيلاتورهاي الکتريکي توان بالا هستند. علت نامگذاري اين است که قبلا براي تبديل کردن DC به AC از مبدل‌هاي AC به DC به صورت معکوس استفاده مي‌شد. اينورتر عمل مخالف تابع يکسوساز را انجام مي‌دهد.

 

 

مقايسه داکت اسپليت با سيستم چيلر

مقايسه استفاده از سيستم داکت اسپليت با چيلر در ساختمان‌هاي با تعداد واحد محدود:

  • عدم نياز به تعمير و نگهداري حرفه‌اي در داکت اسپليت نسبت به سيستم چيلر.
  • متراژ پايين لوله‌کشي در داکت اسپليت نسبت به سيستم چيلر.
  • کارکرد کل سيستم براي استفاده يک واحد در سيستم چيلر.
  • در صورت خرابي يا مشکل در يکي از واحدها، سيستم داکت اسپليت مجزا بوده و مي‌توان هر واحد را جداگانه کنترل و تعميرکرد ولي به لحاظ یکپارچگی سیستم چیلر، در صورت خرابی سیستم چیلر، کل ساختمان با آن درگیر خواهد بود.

2 Comments

  1. نادر رستمی نژاد گفت:

    هزینه طراحی برق و مکانیک برای ساختمان مسکونی با متراژ ۱۷۰۰ متر چقدر است؟

    • فاطمه فدایی گفت:

      جهت اطلاع از قیمت های خدمات و بیان دقیق اطلاعات پروژه لطفا با دفتر مجموعه تماس بگیرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *