پیروزی در یک مسابقه شاید آخرین بخش از راهی باشد که نفرات برتر برای رسیدن به موفقیت طی خواهند کرد.اگر این هدف شیرین پیروز شدن در مسابقه طراحی و معماری باشد رعایت برخی نکات و طی کردن برخی قدم ها برای شرکت کنندگان در مسابقات طراحی و معماری نقش حیاتی و کلیدی را به همراه خواهد داشت.طراحی و معماری از علم ها و هنر هایی هستند که قدمت بالایی در تاریخ زندگی بشر به خصوص کشور عزیزمان ایران دارد.معماران ایرانی از مشاهیر برجسته جهانی در این علم هستند که آثار بی نظیر و چشم نوازی را به ثبت رسانده اند.با بررسی ویژگی های آثار برجسته این معماران و طراحان بزرگ در ادامه چند نکته جهت پیروز شدن در مسابقات و همایش های معماری را شرح خواهیم داد.
پس اگر به دنبال بهترین شدن و سر شناس شدن در دنیای زیبا معماری هستید ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.
اگر بتوانیم هدف خود را به صورت شفاف و به زبان کاملا ساده بر روی کاغذ بیاوریم بخش عمده ای از مسیر پیروز شدن در مسابقه را طی کرده ایم.در این شفاف سازی می توانید با پاسخ به سوالاتی مانند چه چیزی؟چگونه؟چه زمانی؟ می توانید خود را در این مرحله یاری کنید.یادمان باشند اهداف باید دست یافتی باشند .انگیزه رسیدن به این اهداف به مانند سوخت یک خودرو باید به گونه ای باشد که در تمامی مراحل رسیدن به این مقصد ارزش خود را حفظ کنند و هموراه عاملی باشند که ما را به سمت جلو سوق دهند مثلا پاسخ به اینکه چرا می خواهید در یک مسابقه معماری شرکت کنید و پیروز شوید؟میتواند انگیزه های شما را مشخص کند.زمان بندی نیز از بخش های مهم هدفگذاری می باشد که در کنار تعیین هدف باید به آن بپردازیم اینکه برای رسیدن به هدف چه مراحلی را باید طی کنیم و به هر کدام از این مراحل چه مدت زمانی را اختصاص دهیم موفقیت ما را در مسابقات طراحی تا حد زیادی بیمه خواهد کرد.
مسابقات طراحی و معماری عمدتا بر اساس نوع سازه،کاربری سازه و انتظارات داوران و یا کارفرما به سطوح مختلفی تقسیم بندی میگردد. شناخت و بررسی جنبه های مسابقات باعث می شود که شما زمان و فکر خود را بر روی بخش های مهم و تاثیر گزار معطوف کنید. نقاظ ضعف خود را برطرف و نقاط قوت خود را تقویت کنید و بهترین نتیجه را در مسابقه کسب کنید.شناختن تخصص و گرایش های داوران،انتظارات اصلی پروژه،کاربری طرح،ابعاد و مساحت طرح تمامی مواردی هستند که می توان با مطرح سازی و مشارکت در جلسات گروهی و به دنبال آن مطالعه آثار معماران برجسته و … نتیجه های بسیار چشم گیری را به همراه دارد.
در علم طراحی و معماری خلاقیت حرف اول و آخر را خواهد زد.در قدم دوم بعد از شناخت بررسی نجنبه های کلیدی طرح حالا وقت آن رسیده ک به نبوغ و خلاقیت خود اعتماد کنید.طرح های خود را به هیچ عنوان تا جایی که به المان های مسابقه لطمه نمی زند محدود نکنید.مادامی که ذهن خود را باز بگذارید حتما ایده ای در ذهن شما شکل خواهد گرفت که طرح شما را به نسبت سایر طرح ها منحصر به فرد تر و خاص تر میکند. به ندای ذهن خود اعتماد کنید .رویا پردازی،استفاده از روش های به کارگیری خلاقیت از جمله طوفان ذهنی و مبانی تفکر خلاق و هم چنین الهام گرفتن از اشکال موجود در طبیعت مانند گل ها،گیاهان،حیوانات بارها باعث خلق طرح ها و سازه های حیرت انگیزی از بشر گردیده است که آن بنا را به نماد یک شهر و یا کشور تبدیل کرده است.
هنر ارائه و به اصطلاح” پرزنت طرح” بخش حیاتی است که در جایگاه و رتبه ما نقش بسیار تعیین کننده ای را ایفا میکند. متون،تصاویر و اصطلاحات ابزاری هستند که ترکیب و به کارگیری درست آنها در جای مناسب جلوه و ارزش بالایی را برای طرح ما به همراه دارد.گاهی یک تصویر تاثیری به مراتب بیشتر از هزاران کلمه را در طرح ما دارد.یک ارائه درست شامل مقدمه کوتاه مرتبط،بخش اصلی که شامل توضیح در مورد تمامی ویژگی های طرح و جمع بندی پایانی می باشد.ارائه باید جذاب باشد به گونه ای که داوران را وادار کند که چشم از ارائه شما برندارند.غلط های تایپی،عدم تطابق متن و تصویر و نداشتن تسلط کافی شما به گزارش،مواردی هستند که به شدت از ارزش طرح شما می کاهند پس قبل از ارائه حتما موارد فوق را بررسی و ایرادات را برطرف سازید.
همیشه افراد و نفراتی که از بیرون به یک طرح و ایده می نگرند نکاتی و جزئیاتی را متوجه خواهند شد که از دید خالق یک طرح پنهان بوده است .این همان مرحله چکش کاری و صیقل دادن طرح هست.پیش از ارائه نهایی طرح حتما از اساتید و دوستان صاحب نظر بخواهید طرح شما را با نگاهی موشکافانه مورد ارزیابی قرار دهند و به دقت به ایرادات و پیشنهادات آن ها توجه کنید.یادتان باشد که در هر ذهن،فکری وجود دارد و بررسی یک طرح از جوانب متفاوت باعث پختگی و تکامل طرح و ایده شما میگردد.بسیاری از طرح های بزرگ جهت رسیدن به طرح نهایی تا هزاران بار مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته اند .
ترس از شکست خود عاملی است که باعث شکست در یک مسابقه به خصوص مسابقات طراحی و معماری میشود.اگر به ضرب المثل های ژاپنی “ما از پیروزی چیزهای کمی یاد میگیریم اما از شکست چیزهای بیشتر” دقت کنیم در می یابیم که فارغ از شکست یا پیروزی شرکت در مسابقات طراحی و معماری آورد های فراوانی را در زندگی ما و آینده مان به همراه خواهد داشت.یادمان باشد که هر طرح و پروژه ای جایی برای بهبود و بهتر شدن دارد.بعد از سپری کردن مراحلی که در بالا تشریح گردید وقتشه که با اعتماد به نفس بالا و به بهترین نحو گزارش طرح خود را ارائه دهیم .
وجود وسواس های فکری در مرحله تحویل نهایی امری طبیعی می باشد نکته ای که باید مد نظر قرار دهیم این است که بهترین خودمان باشیم و تمامی تلاشمان را در راه رسیدن به اهداف و پیروزی در مسابقات طراحی به کار ببندیم و با ایمان به اینکه خداوند هیچ تلاشی رو بی نتیجه نمی زاره،با قدرت در مسابقات شرکت کنیم.