سقف کاذب نوعی سقف مورد استفاده در ساختمان است که بعد از سقف سازه ای اصلی ساخته و نصب می شود این سقف وزن خود را با استفاده از دیوارهای اطراف حفظ می کند و قابلیت پوشاندن تاسیسات ساختمانی که کاملا نمایان است را دارد. سقف کاذب می تواند از جنس های مختلفی نظیر گچ، چوب، پی وی سی، شیشه، فلزات رنگی، آهن و… ساخته شود و علاوه بر استفاده به عنوان سقف، برای ایجاد حجم های دکوراتیو، آکوستیک نمودن فضا، جلوگیری از نفوذ رطوبت و اتلاف دما، آماده سازی سقف برای نورپردازی مدرن و… مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از سقف های کاذب به دلیل سادگی در طراحی و نصب، امروزه بسیار رواج پیدا کرده و جای سقف های عادی را گرفته است. این نوع سقف ها بیشتر در ساختمان های جدید و تازه تاسیس مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این سقف ها علاوه بر راحتی کار، باعث زیباتر شدن دکوراسیون داخلی ساختمان و جذاب تر شدن محیط داخلی آن می شود. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این نوع سقف ها برخی از انواع آن را معرفی می کنیم.
سقف کاذب از نوع رابیتس
سقف کاذب رابیتس نوعی ورق فولادی مشبک است و با استفاده از مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه اصلی متصل می شود. ویژگی این نوع از سقف های کاذب این است که بیشتر ملات های مورد استفاده در سقف کاذب، می تواند به راحتی به آن بچسبد بدون اینکه دچار کوچکترین ترکی شود.
این نوع سقف کاذب، دارای دو مدل یکپارچه و مشبک است. نوع یکپارچه این سقف دارای زیر ساختی از جنس فولاد سبک است که می تواند به سقف اصلی متصل شود و سپس صفحات گچی روکش دار با استفاده از پیچ مخصوص بر روی آن نصب شود.
نوع مشبک سقف کاذب گچی، به مشبک کناف شهرت دارد و با استفاده از تایل ها یا همان آجرهای سقفی و سازه های سپری ساخته می شود. سازه های مورد استفاده در این نوع سقف با استفاده از آویزهای قابل تنظیم، به سقف اصلی متصل می شود و سپس تایل ها درون آن قرار می گیرند.
این نوع سقف کاذب از نوع سقف های دکوراتیو است و از ورق های آلومینیومی، آهنی و یا ورق های آلیاژی تولید می شود. به این نوع سقف ها، سقف باز نیز می گویند زیرا هنگامی که سقف کارگذاشته می شود قطعات مربعی شکل که داخل آن قرار دارد مشخص می شود. همچنین قسمت هایی از پشت این سقف نظیر تاسیسات به کار برده شده در آن نمایان است. بنابراین این سقف را معمولا به صورت ترکیبی و به همراه سقف های دیگر اجرا می کنند و می توان آن را به وسیله سیم و مفتول از سقف های اصلی آویزان کرد.
انواع سقف کاذب گریلیوم با استفاده از روش پرس کاری و خم کاری و در نهایت رنگ آمیزی ورق هایی به ضخامت ۴/۰ تا ۵/۱ میلی متر تهیه می شود. تعداد حفره هایی که در این نوع سقف کاذب استفاده شده باعث ایجاد خاصیت آکوستیکی آن می شود.
سقف کاذب آلومینیومی از جنس آلومینیوم است. برای قرار دهی این سقف، ابتدا پشت آن را با پشم و شیشه پر می کنند و با استفاده از فولاد گالوانیزه این نوع سقف کاذب را نصب می کنند.
سقف کاذب از نوع آلومینیومی به صورت نواری اجرا می شود و از نوع سقف های باز که قبلا در مورد آن توضیح داده شد، محسوب می شود. این سقف از پروفیل های آلومینیومی که دارای مقطع مستطیل شکل هستند تشکیل شده و هنگام کارگذاری آن برای جلوه بیشتر، پشت سقف را با رنگ سیاه می پوشانند. بین تیغه های این سقف فاصله ای متغیر که معمولا بین ۸ سانتی متر تا ۴۰ سانتی متر است و به آن گام گفته می شود وجود دارد البته می توان این فاصله ها را مطابق سلیقه و به دلخواه تغییر داد.
سقف کاذب تایلی دارای زیرساخت آلومینیومی است و به دو دسته مشبک و گچی تقسیم می شود. نوع مشبک آن به صورت سریع و آسان قابل نصب است و در آن می توان از نوع های مختلف صفحات استفاده کرد. این سقف ها بسیار سبک هستند و برای نصب قطعات آن از سازه سپری با محور ۶۰۰ میلی متر استفاده می شود و با استفاده از آویز به سقف اصلی متصل می شود. سقف کاذب تایلی شامل نوع های مشبک فلزی پانچ شده یا ساده، گچی با روکش PVC، گچی با روکش PVC و پشت فویل آلومینیوم و گچ ساده پانچ شده در دسترس است.
این سقف یکی از مدرن ترین انواع سقف کاذب است و از پارچه ای از جنس PVC ساخته شده ااست. این پارچه به دلیل اینکه از جنس PVC است خاصیت کشسانی دارد یعنی می توان با استفاده از گرما، اندازه این پاره را به مقدار دلخواه در آورد و آن را کش داد. از این نوع پارچه علاوه بر سقف کاذب می توان برای دیوارپوش نیز و ایجاد دیوارهای کشسان استفاده کرد. پارچه مورد استفاده در این نوع سقف ها به انواع مات، ساتن، لاکر، گلکسی و… تقسیم می شود و نوع لاکر آن دارای تنوع رنگ بسیار زیادی است.
استفاده از سقف و دیوار کشسان باعث می شود که به راحتی بتوان در آن ها نورپردازی های زیبا و مدرنی را به نمایش گذاشت همچنین استفاده از پارچه کشسان در آن ها باعث شده تا بتوان بر روی آن ها انواع تصاویر و طرح ها را چاپ کرد که باعث زیبایی هر چه بیشتر دکوراسیون داخلی می شود. از دیگر ویژگی های پارچه کشسان می توان به ضد آب بودن، قابلیت شستشو، قابلیت جابه جایی، ضد گرد و غبار و عدم اشتعال پذیری آن اشاره کرد.
از این نوع سقف کاذب نیز به صورت گسترده و در دو نوع تایلی و پنلی استفاده می شود. این سقف به دلیل قابلیت ضد آب و عدم جذب رطوبت، بیشتر در سرویس بهداشتی و حمام استفاده می شود. در مدل تایلی آن، ابعاد تایل ها ۶۰*۶۰ سانتی متر است همچنین نوع پنلی آن به صورت پنل های طولی در کنار هم قرار داده می شوند. سقف کاذب پی وی سی دارای استحکام و دوام بالایی نیز است و به دلیل کیفیت خوبی که دارد به عنوان دیوارپوش و کف پوش نیز مورد استفاده قرار می گیرد. پی وی سی دارای قیمت مناسب و قابل دسترس در همه مکان ها است.
سقف کاذب CNC شامل تایل هایی از جنس ام دی اف، اچ دی اف یا پی وی دی است و به صورت تایل در سقف دکوراتیو می شود. این نوع سقف، از جدیدترین و زیبا ترین نوع سقف کاذب است جنس ام دی اف بیشتر برای محیط های بدون رطوبت و خشک استفاده می شود ولی نوع اچ دی اف و پی دی اف را می توان برای محیط های مرطوب و خیس نیز استفاده کرد. در این نوع سقف کاذب برای زیباتر شدن دکور از از نورپردازی پشت طلق و شیشه استفاده می شود و باعث زیبایی دو چندان دکوراسیون می شود.
سقف کاذب آی گلس از خاص ترین انواع سقف کاذب، با تنوع رنگ و طرح می باشد. این نوع سقف از جنس شیشه لمینت است و از این رو می تواند نور را به راحتی از خود عبور داده و باعث زیبایی دکوراسیون داخلی از طریق نورپردازی در پشت آن شود. جنس این نوع سقف از نوع متریال های شفاف و آکریلیک است و بسیار سبک می باشد. این نوع سقف برای مکان های اداری، تجاری و حتی مسکونی قابل استفاده است و جلوه زیبایی به فضای داخل ساختمان می دهد.
این نوع سقف کاذب از جنس طلق و پلکسی است و از مواد پلی کربنات ساخته می شود اما شکلی شیشه مانند دارد. این نوع سقف بیشتر برای قسمت هایی نظیر سرویس بهداشتی و حمام و آشپزخانه استفاده می شود و گاهی اوقات نیز به صورت ترکیبی و با سقف کاذب کناف و پی وی سی مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که گفته شد جنس این سقف کاذب از طلق است اما بسیار منعطف تر و محکم تر از شیشه است و می تواند در برابر نور و ضربه و رطوبت بسیار مقاوم باشد. همچنین به دلیل خواص مکانیکی این سقف ها، تغییرات دمایی و بارش تگرگ و باران باعث آسیب رسیدن به آن نمی شود. سقف کاذب طلقی یا پلکسی دارای قابلیت شکنندگی است لذا امکان تولید و نصب سقف یکپارچه وجود ندارد همچنین برای زیرساخت آن نیز نمی توان به صورت یکپارچه اقدام به تولید آن کرد.
طریقه نصب سقف کاذب طلقی بدین صورت است که ابتدا باید یک لامپ مهتابی یا نوار نوری ال ای دی در پشت آن قرار داد و بعد از آن، نصب سازه های زیر صورت گیرد. می توان برای استفاده درست از فضا، سازه ها و ورق های طلقی را به ابعادی کوچکتر برش داد و نصب کرد. لازم به ذکر است که این نوع سقف کاذب دارای رنگ ها و سایزهای متفاوت و متناسب با سلیقه افراد ساخته می شود.
6 Comments
سلام برای اجرای سقف کاذب محدودیتی از لحاظ ضوابط شهرداری وجود دارد؟
طراحی سقف کاذب در نقشه معماری فاز یک، حداکثر ۳۰ سانتیمتر جهت عبور تاسیسات مورد پذیرش است و لازم است محدودیت حداقل و حداکثر ارتفاع هرفضا رعایت شود.
ماشالله لذت بردم واقعا خوب و کاری بود مطالعه کردم سایتتون رو لذت بردم. موفق و پیروز باشید.
موفق باشی دوست عزیر
در ادامه نیز همراه ما باشید.
عالی عالی عالی بود
از نظر شما ممنونیم
با امید به موفقیت شما