بر اساس ضوابط شهرداری مختصات گود و ارتفاع توسط واحد GPS برداشت و توسط واحد GIS با سایت پلان مصوب منطبق و کنترل می شود . بخش گودبرداری یکی از حساسترین مراحل ساخت و ساز است. میبایست با نظارت و کنترل بارهای تمامی جوانب سنجیده شود. مهندسان ناظر ساختمان و عملیات گودبرداری و مهاربندی گود باید در تمامی مراحل نظارت داشته باشند زیرا در صورتی که کوچکترین خللی بروز کند ممکن است عواقب جانی و مالی جبران ناپذیری داشته باشد. بر اساس ضوابط شهرداری مشخصات گود و ارتفاع باید توسط سیستم GPS ثبت شود. پس از آن واحد GIS تمامی اطلاعات را با سایت پلان مطابقت داده و جزئیات کنترل میشود تا مجوز گودبرداری صادر شود.
پس از آنکه نقشه پیاده سازی شد و کنترلهای لازم انجام شد ممکن است نیاز به گودبرداری وجود داشته باشد. بخشی از ساختمان که در طبقات پایینتر از کف طبیعی قرار دارد مانند انبار و موتورخانه و پارکینگ و … عواملی است که باعث میشود نیاز به گودبرداری وجود داشته باشد. عمل گودبرداری به ارتفاعی دارد که قرار است کنده شود. بر اساس ضوابط شهرداری کنترل و بررسی این ارتفاع در مرحله اول ثبت دیتاها توسط واحد GPS و در ادامه کنترل و تطبیق دادهها و تصمیمگیری با واحد GIS انجام خواهد شد. عمق مورد نیاز برای گودبرداری تا روی پی خواهد بود البته چند سانتی برای عبور لوهها و کف در نظر میگیرند. معمولا تا عمق دو متر کار به صورت دستی انجام میشود اما برای گودبرداریهای بزرگتر نیاز به وسایل مکانیکی خواهد بود.
1 Comment
سلام
گودبرداری توسط چه کسانی انجام میشود؟ آیا باید تاییدیه نظام هم داشته باشند؟ یا اگه امکانش برای سازنده هست خودش اینکارو انجام بده؟